NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA ZÁSZLÓALJ

Elbúcsúzott a Ludovika kávézótól a leköszönt parancsnok

Molnár Zsolt ezredes a közelmúltban köszönt le a Ludovika Zászlóalj parancsnoki posztjáról, és egyúttal búcsúzott a Ludovika Kávézótól és az idős bajtársaktól. A rendezvényen részt vett – többek közt – Schmittné Makrai Katalin asszony, az alakulat zászlóanyája is, illetve az alakulat jelenlegi parancsnoka Sári Szabolcs ezredes is.

Molnár Zsolt ezredes előadást tartott a majd egy éves londoni tanfolyamról, az ott szerzett tapasztalatairól, illetve a képzés struktúrájáról. A Winston Churchill által alapított iskolában meghívásos alapon delegálhatnak az országok tagokat, és 10 év után először vett részt a képzésben magyar főtiszt.

Molnár Zsolt elmondta az idős bajtársaknak, illetve a kávézóba érkező kollégáknak, honvédtiszt-jelölteknek, hogy élete meghatározó hét éve volt, amíg a zászlóalj megalakulásától egészen mostanáig az alakulat élén állhatott.

-          Az itt elért közös sikereknek köszönhetem, hogy méltónak talált rá az elöljáró, hogy elvégezzem a londoni Royal College of  Defence Studies (Brit Királyi Védelmi  Akadémia)  felsővezetőképző tanfolyamát. Önök is közrejátszottak abba, hogy eljuthattam oda a tavalyi évben, és az ott megszerzett tudás nem csak az enyém, hanem az egész honvédségé, úgyhogy a jövőben igyekszem ezt átadni a kollégáimnak is – mondta el az ezredes, aki az Összhaderőnemi Parancsnokság Kiképzési Főnökségének vezetőjeként folytatja pályafutását.

Szöveg: Révész Renáta százados

 

 


Címkék: Ludovika Kávézó