NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA ZÁSZLÓALJ

Köszönet az együttműködésért

A katonai alakulat és a kerület civil szervezetei között az elmúlt években szoros együttműködés alakult ki, ennek része hogy évről évre a Ludovikások is részt vesznek a Kőbányai Rendvédelmi Napon.

A jubileumi, X. Kőbányai Rendvédelmi Napokon idén is nagy népszerűségnek örvendett a katonai bemutató, ahol alakulatunk számos katonai és egyéb egyenruhás rendvédelmi szervvel képviseltette magát. Ezt a teljesítményt ismerte el a X. kerület polgármestere azon a rendezvényen, ahol az együttműködő rendvédelmi szervezetek, és cégek képviselői vehettek át elismerést a közös munkáért. 

A Ludovika Zászlóalj állományából Szőlősi Patrik és Rocskár Zoltán honvédtiszt jelöltek kaptak elismerésben, közülük utóbbi személyesen is részt vett a Kőbányai rendészeti ülésen kedd délelőtt, ahol Kovács Róbert polgármester illetve a Tóth Béla, ny. r. ezredes – a Rendvédelmi Napok fő szervezője  - is megköszönte az együttműködők munkáját, mellyel hozzájárultak az évről évre növekvő népszerűségnek örvendő rendezvény lebonyolításához.

A honvédtiszt jelöltek évek óta rendszeresen – gyakorlatilag a Ludovika Zászlóalj megalakulása óta –tartanak egyenruhás bemutatót a Kőbányai Renvédelmi Napokon. Szinte már hagyománnyá vált, hogy a megnyitó ünnepséget követően a tisztjelöltek bepillantást engednek a katonai testnevelés – vagy éppen a katonai közelharc – mozzanataiba. Ám az együttműködés nem csak a rendezvényeken, hanem a hétköznapokban is kiemelkedő a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusznak otthont adó kerülettel, Kőbányával, illetve az itt működő civil és rendvédelmi szervezetekkel.

Épp ezt az együttműködést kívánta honorálni az Önkormányzat, azzal, hogy rendőröket, katonákat, büntetés végrehajtásban dolgozó egyenruhásokat, civil együttműködő cégek képviselőit díjaztak a kihelyezett rendvédelmi ülésen.

szerző: Révész Renáta százados

 


Címkék: Hírfolyam