NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA ZÁSZLÓALJ

Hetedik születésnapját ünnepelte a Ludovika Zászlóalj

Ünnepi állománygyűlésen tekintett vissza az alakulat elmúlt éveire Sári Szabolcs ezredes, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka. Beszédében elmondta: „mivel a zászlóalj szilárd alapokon áll, úgy kell tovább építkezni, hogy megőrizzük a hagyományainkat, kialakított erkölcsi értékrendünket”.

„Bebizonyosodott, hogy az út, amelyen elindultunk, helyes. Ennek eredménye, hogy évről évre megfelelően képzett, felkészített hadnagyok tesznek esküt augusztus 20-án, a Kossuth téren. A negyedéves honvéd tisztjelöltek néhány hónap múlva már ifjú hadnagyként fogják erősíteni a Magyar Honvédség tiszti állományát. Hogy belőlük milyen bajtársak válnak, az a Ludovika Zászlóalj felelőssége is, hiszen többségében itt találkoznak először szemtől szemben a katonai követelményekkel” – jelentette ki a parancsnok.

Az ünnepségen részt vett Szabó László dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese, dr. Pohl Árpád ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, valamint Fodor József nyugállományú alezredes, a Kossuth Lajos Hadtudományi Alapítvány kuratóriumi elnöke is. Az alakulat napja alkalmából többen vehettek át sorszámozott érmet kiemelkedő munkájuk elismeréseként, majd a tisztjelöltek által készített videókat nézték meg a meghívottak.

Kép és szöveg: Révész Renáta százados


Címkék: Hírfolyam